ölümün ve adnan hoca'nın çöplüğünde dolaşalım dedik.


ölümler çok. ölenler çok. dolayısıyla konuşanlar da çok. ölüme çare bulamayan benlikler konuşmayı benimseyince ortaya daha büyük ölümler çıkıyor aslında fark etmeden. çünkü her şey düşünce. konuşmak için düşünüyor insan. düşününce öldürüyor. eline silah alanların hepsi "düşünmemekle" suçlanır. halbuki fazla düşünmekten. hep fazla düşünmekten. dağa çıkan da düşünüyor. kendini türk vatanına feda eden de. birisi kendi devleti olacağını düşünüyor. birisi devletin bölüneceğini. ırklar. ırkların varlığını sorgulamaya gerek yok. var olan şeylerin üstüne düşünülmesi -dedim ya- daha büyük sorun çıkarır. ırklar için kan dökmek. işte düşünme sırası buna geldiğinde, insan sıfatını -bilmese de- üstünde taşıyan "insan"ların, insan gibi düşünmesini bekliyor insan. ölümler çok bu ara. eline tabanca alan çok. adamı vuran çok. tabancasız adam vuran da çok. kalp yaralayan belki on katı. kıyametin 21 aralık'ta değil. tam da bugün kopması gerekiyor.

adnan oktar denen şarlatanın komik videolarından bıktım artık. çünkü o bize unutturdu. o genç kızları, kendi müridi olan yakışıklı erkeklere aşık ettirip, sonra da gizlice seks kasetlerini çektiğini bize unutturdu. bu kasetlerle kızlara şantaj yapıp, kendi tarikatına katılmaya zorlayıp, kazançlarının hepsini kendi üstüne geçirttiğini unutturdu. onlarca kızın ömrünün sonuna kadar adnan hoca'ya bağlı yaşaması gerektiğini unutturdu. ne kadar güçlü olduğunu, hükümetin, yargının ona nasıl da dokunamadığını bize unutturdu. sonra da mankenlerle program çekip facebook'ta "zuhahahah" diye gülmek için ortam kollayan piçlere "adnan oktar da fena kafa adam yaaa" düşüncesini belletti. belki o kızlar da salaktı. kültürlü, yakışıklı adamlara aşık oldukları için. belki o adamlar da salaktı. kendilerini adnan bey'e kullandırttıkları için. belki facebook'ta video paylaşanlar da salaktı. hiç bunları bilmeden, araştırmadan o herifi komedi kahramanı yaptıkları için. belki biz de salaktık. böyle bir canavar güzel güzel yaşama devam ederken, elimizden bir şey gelmediği için. neyse sonuçta salak bir toplumuz. vurgulama gerekmez. 

neşe işlemiyor bu günlerde. 


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Instagram

Twitter Updates

Meet The Author

çince ve benim adım yanyana geçmeli bunu bilin. dil ve tarih coğrafya fakültesi'nden mezunum, yani gayet siyasi bir kişiliğim de var, bunu da bilin. küçüklüğümden beri şehir şehir gezerim, bilin. birçok alana el atmış durumdayım, her şeyden biraz tadarım, ney de üflerim, piyano da çalarım, bunları da bilin. ha bak bilgiye inanırım. bilmeye inanırım. hayatın çekilirliğini bilmede ararım. hep beraber bilelim. bilgi karın doyurmasa da kalbi doyurur diyelim. www.pinaraltay.com