Kurabiye


Bir gün Pınar kurabiye yapmaya karar vermiş. Çünkü annesinin doğum günüymüş. İstediği tarzda bir kurabiye bulamamış bir türlü Türk bloglarında. "Ulan ben dil bölümüyüm, İngilizce de çözerim" gazıyla şu tarifte karar kılmış. Hayatında ilk defa bir şey pişirecekmiş. E varmış biraz heyecan.


Okuldan erken çıkıp eve gelmiş. Bilgisayardan sözlüğü açmış. Yanına tarifi koymuş. Kelimelere baka baka tarifin dediklerini yapmış. Öküz gibi şeker boşaltmış. Bu garip gelmiş ama tarifte öyle yazıyormuş. Bittiğinde yukarıdaki fotoğraflar çıkmış ortaya. Görünüşü güzelmiş ama kurabiyeleri kağıttan çıkarırken bir de bakmış, kurabiyelerin altları pişmemiş. Yapış yapışmış. Hiçbirini tek parça halinde çıkaramamış. Garip bir şekle bürünmüşler.

Ama tadını annesi çok beğenmiş. Oturmuş, bir tabağı yemiş. Arkadaşı da sürekli atıştırmış, o da beğenmiş. Ama Pınar beğenmemiş. Çok şekerli olmuşmuş. Kendi yaptığı şeyi kendi yememiş ama başkaları hepsini bitirmiş.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Instagram

Twitter Updates

Meet The Author

çince ve benim adım yanyana geçmeli bunu bilin. dil ve tarih coğrafya fakültesi'nden mezunum, yani gayet siyasi bir kişiliğim de var, bunu da bilin. küçüklüğümden beri şehir şehir gezerim, bilin. birçok alana el atmış durumdayım, her şeyden biraz tadarım, ney de üflerim, piyano da çalarım, bunları da bilin. ha bak bilgiye inanırım. bilmeye inanırım. hayatın çekilirliğini bilmede ararım. hep beraber bilelim. bilgi karın doyurmasa da kalbi doyurur diyelim. www.pinaraltay.com