Mayıs 17, 2010

by Pinar
Olmuyor işte, yapamıyorum. İnsanların yanına gidip de "fotoğrafınızı çekebilir miyim" diyemiyorum. Hep uzaktan, hep gizlice çekmeye çalışıyorum. Çoğu zaman olmuyor. Elimde birkaç tane fotoğraf kalıyor yayınlanabilecek. Hey siz! Portre çekenler! Çok kıskanıyorum sizi. Nerden buluyorsunuz fotoğraf çektirmeyi seven insanları? Ben birkaç kere denedim, hepsinde "hayır" yanıtını aldım, daha da tövbe ettim. Ulan bize rastlamıyor herhalde o tipler.

3 yorum:

  1. pardon deyip birden çek kaç :)) bu iş sanırım biraz toplum mühendisliği ve ikna kabiliyeti istiyor. Önce aralarına sinsize sızıp, sohbet ortamı kurmak, sonra da "Dur bi' fotoğrafını çekeyim, hatıra olsun" demek gerekiyor herhalde.

    YanıtlaSil
  2. Tamam da o kadar zaman olmuyor ki. =) Her fotoğrafını çekeceğimiz adamla sohbet etmeye kalksak, ömür yetmez. =)

    YanıtlaSil
  3. sanırım mekan önemli bir faktör. yani istiklal caddesinde fotograf çekeceksen (evet bütün yeni fotografçılar orda fotograf çekiyor:)kimse saklanmıyor, aksine herkes poz vermeye çalışıyor. aynı insanları kendi mahallelerinde fotograflamaya çalışırsan işin zor olur, muhtemelen fotograf çektirmek istemezler.
    bir diger husus ta insanlarla bag kurabilmek, onlarla sohbet etmek.. bir yere birden fazla gitmek, uygun anı beklemek v.s hepsi önemli şeyler..

    YanıtlaSil

 

Instagram

Twitter Updates

Meet The Author

çince ve benim adım yanyana geçmeli bunu bilin. dil ve tarih coğrafya fakültesi'nden mezunum, yani gayet siyasi bir kişiliğim de var, bunu da bilin. küçüklüğümden beri şehir şehir gezerim, bilin. birçok alana el atmış durumdayım, her şeyden biraz tadarım, ney de üflerim, piyano da çalarım, bunları da bilin. ha bak bilgiye inanırım. bilmeye inanırım. hayatın çekilirliğini bilmede ararım. hep beraber bilelim. bilgi karın doyurmasa da kalbi doyurur diyelim. www.pinaraltay.com